Woningbouw

Bouwen op maat

Utiliteitsbouw

Transformatie, renovatie & onderhoud

Alle appartementen aan de Fonteynenburghlaan zijn verkocht. Geen wonder, het is een mooi project. Een gebouw met allure in het hart van Voorburg. Vanaf hier bent u zo in het centrum van Den Haag. Of even lekker uitwaaien aan de kust. Een mooie plek om te wonen. De appartementen zijn ruim en hebben een logische indeling.

Het is een project met historie. Een vleugje van de geschiedenis achter deze mooie plek; Aan het eind van de 17e eeuw kocht een zekere Rogier van Cleeff een rond 1600 gebouwd huis, dichtbij de Oude Tolbrug aan het Westeinde. Rogier, die fonteinwerker was van beroep, verfraaide zijn huis en gaf het in overeenstemming met zijn beroep de naam: ‘Fonteynenburgh’. Het vak van fonteinwerker was een mooie baan. Onder andere de Oranjes lieten graag hun tuinen verfraaien met spuitende fonteinen en klassieke tuinbeelden. Rogier van Cleeff was blijkbaar een meester in zijn vak, want hij bracht het tot ‘Fonteijnier op ‘t Loo’. Om deze mooie geschiedenis eer aan te doen en het gebouw weer op te bouwen als blikvanger in het historisch centrum, hebben de kenners zich gebogen over het ontwerp. 

‘De Fonteynenburgh is opgebouwd uit voornamelijk steenachtige materialen in de gevel. De eerste drie bouwlagen zijn opgebouwd uit een gemetseld buiten- en binnenspouwblad. Daarnaast worden er prefab betonnen muurafdekkers en waterslagen gebruikt. Deze zijn op kleur gebracht naar een lichte toon. De vierde bouwlaag is opgebouwd uit een stalen kapconstructie met betonnen dak. De twee appartementen in de kap zijn voorzien van chique dakkapellen en een extra dakterras op het platte dak. Het metselwerk van de gevel is opgebouwd uit een vriendelijke bruine steen afgewisseld met beige banden, ook wel speklagen genoemd. De kozijnen, ramen en deuren krijgen een lichte kleur van gebroken wit en worden in hardhout uitgevoerd. De hekwerken van de loggia’s en de balkons zijn van staal en worden in een bruine kleur gemoffeld. De dakranden krijgen een genuanceerd vormgegeven beëindiging van staande rollagen en een lichte daklijst van hout en zink. Het dak wordt afgewerkt met pannen met een antracieten kleurtoon. De dakkapellen worden met houten lijsten uit getimmerd en in een lichte kleur van gebroken wit geschilderd.’

Het gebouw staat op dit moment vol in de steigers en er wordt hard gewerkt om al deze mooie plannen te realiseren.

Wilt u meer achtergrond informatie over dit bijzondere project in het hart van Voorburg, bekijk dan de uitgebreide site of de brochure.

Nieuws


25 juni 2020
Vacature uitvoerder
Waaijerbouw is op zoek naar een uitvoerder. Meer informatie over de vacature is hier te vinden
22 januari 2019
Villa Zonnedauw nu echt in aanbouw
De eerste paal was al even geleden geslagen en ook de fundering van Villa Zonnedauw ligt er al. Hoogste tijd dus voor een officieel startsein van de bouw.
12 oktober 2017
SWIN; de samenwerkingsovereenkomst is getekend
SWIN; de documenten zijn getekend. De start van een goede samenwerking voor een mooi project Nootdorp.
woningborg Groep
This is a Web4life